Slujbă de Te-Deum la Catedrala Patriarhală din București cu ocazia împliniri a 12 de emisie a Radio TRINITAS.

Postul Radio TRINITAS a împlinit astăzi, 17 aprilie, 12 ani de emisie. Cu această ocazie, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal a săvârșit, la Catedrala Patriarhală, o slujbă de Te-Deum pentru activitatea radiofonică în slujba credincioșilor, informează Radio TRINITAS.

Preasfinția Sa a rostit, la final, mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat ascultătorilor Radio TRINITAS și colectivului redacțional: „Rememorăm atmosfera spirituală transmisă pe calea undelor (92,7 MHz) în Sfânta și Marea Vineri, seara de 17 aprilie 1998, la Denia Sâmbetei celei Mari oficiată la Catedrala mitropolitană din Iași, slujbă în care spiritualitatea ortodoxă îmbină în cântare și poezie liturgică Taina Crucii și Taina Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această primă transmisiune a definit dintru început conținutul misionar și liturgic al programelor radiofonice: un radio cu program spiritual îndreptat către Înviere. De atunci, timp de 12 ani, s-au adăugat noi frecvențe și Radio TRINITAS poartă zilnic către inimile și către casele credincioșilor bucuria Sfintei Liturghii, a Vecerniei și a rugăciunilor de dimineață și de seară”.

Părintele Patriarh Daniel a elogiat, în mesajul său, extraordinara solidaritate a eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române, datorită căreia au fost asigurate resursele pentru funcționarea radioului TRINITAS, a spus Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal: „Mijloacele financiare pentru susținerea postului de radio TRINITAS, deși adesea insuficiente, sunt rodul cooperării, solidarității și coresponsabilității misionare a 23 de eparhii din cele 39 componente ale Patriarhiei Române, cărora le exprimăm recunoștință pentru jertfelnicie și statornicie în lucrarea sfântă de propovăduire a dreptei credințe prin mijloacele moderne de comunicare. Orice sprijin financiar suplimentar ajută și încurajează Radio TRINITAS în misiunea sa”.

Parte a Centrului de Presă BASILICA din anul 2007, Radio TRINITAS are ca obiective promovarea credinței ortodoxe, a educației religios-morale și mediatizarea vieții bisericești din toate eparhiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente