Slujbă de Te Deum la Catedrala din Timișoara pentru Mitropolitul Banatului

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat în prima duminică din Postul Sfintelor Paști, a Ortodoxiei, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la catedrala mitropolitană din Timișoara, după cum ne informează George Giurgiu. La slujbă au participat mii de credincioși timișoreni, care au dorit să înalțe rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea și sănătatea Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de rodnică arhipăstorire.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotesit întru protosinghel pe ierom. Matei Buliga, starețul mănăstiri „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul timișean Dobrești. La momentul rostirii cuvântului de învățătură, pr. Ionel Popescu, vicar – administrativ al eparhiei, a dat citire pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, amintind totodată credincioșilor de colecta pentru Fondul Central Misionar, organizată pe întreg cuprinsul Patriarhiei Române.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul împreună cu soborul slujitorilor a oficiat o slujbă de Te Deum, drept mulțumire Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și binefacerile revărsate asupra Întâistătătorului Mitropoliei Banatului în cei 50 de ani de slujire la Altarul Banatului, iar apoi au săvârșit slujba îndătinată de Polihroniu, pentru conducerea Bisericii, cler și popor.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul și osteneala Cancelariei eparhiale, toți credinioșii prezenți au primit în dar icoane și câte un exemplar al publicației eparhiale ” Învierea”, în semn de binecuvântare și totodată de marcare a semicentenarului Întâistătătorului Mitropoliei Banatului.

În după amiaza zilei, reprezentanții autorităților locale și județene, precum și personalități ale vieții culturale timișorene au adresat Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae mesajale de felicitare și alesele urări, în cadrul unei recepții la reședința mitropolitană din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente