Slujbă de sfințire la Parohia Mănăstirea Albă, Episcopia Slatinei și Romanaților

Preasfințitul Părinte Sebastian și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au săvârșit duminică, 10 iulie, slujba de sfințire a bisericii Parohiei „Mănăstirea Albă” din comuna Curtișoara, răspunsurile la strană fiind date de corala preoților din Episcopia Slatinei și Romanaților.

după cum ne informează episcopiaslatinei.ro, în cuvântul de învățătură, făcând trimitere la pericopa evanghelică citită, Preasfințitul Episcop Nicodim a subliniat virtuțile de care a dat dovadă sutașul: „Din Sfânta Evanghelie de astăzi învățăm că, în viața noastră de zi cu zi trebuie să ne purtăm asemenea sutașului – să iubim pe aproapele și să dovedim credință și smerenie. Sutașul prin aceasta L-a cucerit pe Domnul și pentru aceasta și-a atras o apreciere demnă de invidiat din partea Lui: „Vă spun vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credință”, a mai spus Preasfinția Sa (Lc. 7, 9). Credința, așadar, trebuie reunită cu smerenia, cu milostenia și cu dragostea, de acestea dând dovadă sutașul, prin zidirea sinagogii din Capernaum” (Lc. 7, 5).

După Sfânta Liturghie, PS Sebastian a acordat rangul de Iconom Stavrofor PC Pr. Paroh Mirel Turmacu, Diploma de ctitor domnuluilui Manager Ion Cazan Nonel și Diploma de Vrednicie următoarelor persoane: D-lui Subprefect Jenel Copilău, D-lui Comisar Șef Ion Voicu, D-lui Comisar Șef Valerian Iliescu, D-lui Manager Ion Vladu și D-lui Pictor Jane Ioana.

Comentarii Facebook


Știri recente