Slujbă de sfințire la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit astăzi, 15 august, slujba de sfințire a demisolului noii biserici de la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol. Paraclisul va purta hramurile Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Prooroc Moise.

În cuvântul de învățătură rostit după slujba de sfințire, Preafericirea Sa a menționat că spațiul sfințit este destinat săvârșirii Sfintei Liturghii și celorlalte slujbe până la finalizarea lucrărilor de construire și pictare a noii bisericii de la Mănăstirea Techirghiol. Lucrările la locașul de cult al mănăstirii dobrogene continuă, atunci când vor fi finalizate urmând să se facă târnosirea bisericii cu Sfântul și Marele Mir.

Preafericitul Părinte Daniel a vorbit și despre legătura dintre viața noastră duhovnicească și grija pe care o arătăm față de locașul de cult: „Biserica în formă de cruce ne reprezintă pe noi cei botezați în numele lui Hristos cel răstignit și înviat și al Preasfintei Treimi. Este o legătură strânsă între lucrarea bisericii acesteia ca locaș sfânt și viața noastră. Când se curățește pictura, de pildă, într-o biserică veche, curățirea picturii și resfințirea bisericii seamănă cu viața noastră, care are nevoie de spălarea de păcate prin pocăință și de resfințirea ei prin împărtășanie. Deci, modul în care noi întreținem o biserică, o împodobim, o prețuim influențează modul în care noi creștem duhovnicește, ne zidim duhovnicește, ca următori ai lui Hristos și ca slujitori ai Preasfintei Treimi”.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente