Slujbă de sfințire la Grupul Școlar Ferdinand I din Râmnicu Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat joi, 10 mai 2012, slujba de sfințire a Liceului „Ferdinand I” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Slujba de sfințire a fost prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la înființarea liceului, după cum ne informează Arhid. Ioan Liviu Găman.

După serviciul religios au fost rostite alocuțiuni de către distinșii invitați și a fost prezentat un program artistic de către elevii liceului.

În cuvântul de învățătură rostit în deschiderea evenimentului cultural, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a felicitat membrii corpului didactic și pe elevii școlii pentru frumoasele rezultate obținute la învățătură în cei 40 de ani de activitate școlară. De asemenea, Preasfinția Sa i-a dăruit directorului liceului prof. Alexandru Statie, o icoană cu chipul Maicii Domnului spre a binecuvânta și apăra această instituție de învățământ, Albumul „Cetățile Credinței” în care sunt prezentate mănăstirile și schiturile din Arhiepiscopia Râmnicului și o carte cu viața și activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului Noul Severin.

Despre colectivul didactic și performanțele Grupului Școlar Ferdinand I, prof. Alexandru Statie, Directorul instituției a spus: „Corpul profesoral, aflat într-o continuă întinerire și completare, se remarcă prin nivelul ridicat al competenței profesionale și al exigenței didactice. Activitatea curentă se completează cu o serie largă de activități extrașcolare științifice, culturale, sportive, având ca beneficiar final elevii, urmărindu-se completarea armonioasă a profilului fizic, intelectual și moral al acestora. Parteneriatele stabilite cu instituții școlare și extrașcolare din țară și străinătate completează paleta preocupărilor și oportunităților care le au elevii și profesorii noștri.”

La manifestare au fost prezenți Ing. Romeo Rădulescu, Primarul Râmnicului, inspectori de la ISJ Vâlcea, oficialități, cadre didactice și elevi.

Grupul Școlar Ferdinand I Rm. Vâlcea

Grupul Școlar Ferdinand I Rm. Vâlcea a fost înființat în anul 1972 în localitatea Băbeni și transferat în anul 1975 în municipiul Rm. Vâlcea. În cei patruzeci de ani care s-au scurs de la înființare, Liceul Ferdinand a cunoscut o continuă evoluție atât ca structură profesională cât și ca bază materială, științifică și didactică.

Începând cu 1 septembrie 2010, Grupul Școlar Ferdinand I a preluat în structura sa și Școala cu clasele I-VIII nr. 13 din Rm. Vâlcea.

Cei 890 elevi ai școlii învață în 35 de clase de învățământ primar, gimnazial, liceal și școală de arte și meserii.

Comentarii Facebook


Știri recente