Slujbă de sfințire a unei plăci omagiale, la Penitenciarul pentru Minori și Tineri din Craiova

La Penitenciarul pentru Minori și Tineri (PMT) din Craiova a avut loc astăzi, 6 iulie 2012, slujba de sfințire a unei plăci omagiale, dezvelite cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Pe placa omagială sunt însemnate numele comandanților unității din perioada 1998 – 2012.

„În cadrul Penitenciarului pentru Minori și Tineri din Craiova s-au desfășurat o serie de manifestări dedicate împlinirii a 20 de ani de la înființarea unității, prilej cu care și noi, reprezentanții Mitropoliei Olteniei, am fost invitați să participăm. Astfel, astăzi a avut loc o slujbă religioasă, în cadrul căreia a fost sfințită o placă omagială, la slujbă participând un număr mare de angajați ai penitenciarului”, a mărturisit părintele Daniel Băluță, preot slujitor la paraclisul penitenciarului.

După cum a precizat părintele Daniel Băluță, în cadrul penitenciarului sunt inițiate în mod frecvent activități religioase, iar angajații instituției cât și persoanele private de libertate participă cu multă dăruire și credință atât la slujbele religioase cât și la programele cu caracter misionar.

„Colaborarea dintre penitenciar și Mitropolia Olteniei este fructuoasă, de-a lungul anului fiind realizate o serie de programe, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Dintre acestea, amintim pelerinaje la mănăstirile Lainici, Tismana, ieșiri în societate cu tinerii și minorii din penitenciar, în mod special la parohiile din oraș, cu precădere la Catedrala Mitropolitană «Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir», unde ne rugăm și-I mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră”, a adăugat părintele slujitor Daniel Băluță.

Comentarii Facebook


Știri recente