Slujbă de sfințire a sediului Centrului Municipal de Informare și Promovare Turistică Râmnicu Vâlcea

La Galeriile de Artă „Artex” din municipiul Râmnicu Vâlcea, a avut loc ieri, 15 aprilie 2011, de la orele 18:30, Inaugurarea Centrului Municipal de Informare și Promovare Turistică Râmnicu Vâlcea. La eveniment au participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care alături de un sobor de preoți și diaconi au săvârșit slujba de sfințire a noului sediu, informează arhiram.ro.

După oficierea slujbei religioase, cei doi ierarhi au rostit câte un cuvânt de învățătură. Au mai rostit alocuțiuni: Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Inginer Romeo Rădulescu, Prefectul Județului Vâlcea, Avocat Petre Ungureanu și alte personalități ale județului.

Prin hotărârea nr. 259/31.08.2010, Consiliul Local Vâlcea a aprobat înființarea „Centrului de promovare și informare turistică din municipiul Râmnicu Vâlcea”. Potrivit prevederilor art. 1 alin (2) din hotărârea mai sus menționată, pentru stabilirea sediului „Centrului de promovare și informare turistică din municipiul Râmnicu Vâlcea”, precum și pentru atragerea unui partener cu expertiză pe piața turistică în vederea organizării și funcționării acestui centru a fost împuternicit primarul municipiului.

În cadrul manifestării a avut loc și deschiderea celei de-a doua ediții a vernisajului intitulat „Drumul Crucii”, expoziție dedicată Patimilor și Învierii Domnului.

Vernisajul cuprinde icoane pe lemn, piatră și sticlă, expuse de un grup de 12 iconari, pictori populari și absolvenți de specialitate din toată țara și din Basarabia, conduși de Valeriu Stoica, zugrav iconar din București. Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 aprilie și 15 mai 2011.

La eveniment au participat oficialități locale și centrale, preoți, profesori, oameni de cultură și numeroși invitați din municipiu și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente