Slujba de sfințire a bisericii din incinta Palatului Cotroceni a fost săvârșită astăzi de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit astăzi, 11 octombrie, slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Mucenici Serghie și Vah, din incinta Palatului Cotroceni, informează Radio TRINITAS. La eveniment au fost prezenți sute de credincioși alături de Președintele Traian Băsescu și soția acestuia, dar și alți reprezentanți ai statului.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța acestui act de reparație morală adusă Bisericii noastre, după ce în perioada comunistă sute de locașuri de cult au fost demolate [Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 1].

La rândul său, Președintele Traian Băsescu a arătat că odată cu acest sfânt moment puterea Bisericii, puterea politică și cea a românilor se așează din nou la un loc [Cuvântul Președintelui Traian Băsescu].

Noul locaș de cult a primit, cu prilejul sfințirii, mai multe daruri din partea Patriarhiei Române și a Mitropoliei Olteniei, după cum a menționat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române [Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 2]. Este vorba despre două părticele din moaștele Sfinților Mucenici Serghie și Vah, ocrotitori ai bisericii din Complexul prezidențial Cotroceni, relicve oferite de Mitropolia Olteniei prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Irineu. Cele două fragmente din moaștele Sfinților Mucenici Serghie și Vah au fost depuse într-o raclă oferită de Patriarhia Română. Tot Patriarhia Română a dăruit sfântului locaș o cruce de binecuvântare, o icoană a Sfântului Vasile cel Mare, Sfânta Scriptură și Liturghierul, ediția jubiliară 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente