Slujbă de resfințire la Parohia Nicolești, Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Duminică, 20 noiembrie 2011, a fost o zi istorică și o mare sărbătoare pentru Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Nicolești, când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a întocmit și resfințit Sfânta Masă, informează sf-esc.ro.

La această slujbă, Preasfinția Sa a fost înconjurat de preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, părintele Daniel Florin Enașcu, părintele Daniel Paul Demișcă, părintele arhidiacon Florin Ionescu, părintele arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, părintele protopop de Slobozia, Dumitru Drăghici și preoții din vecinătate.

Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

La începutul slujbei, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți slujba întocmirii Sfintei Mese și simbolistica acesteia, pentru ca toți credincioșii prezenți să înțeleagă însemnătatea actului liturgic.

A urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, la momentul potrivit s-a citit Pastorala Sfântului Sinod pentru anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.

După săvârșirea slujbei, Preasfințitul Chiriarh l-a felicitat pentru implicare și dăruire pe părintele Ionuț Costinel Voicu, care a primit prin hirotesie rangul de sachelar.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre însemnătatea acestei prăznuiri pentru comunitatea parohială, i-a îndemnat pe credincioși, la începutul Postului Crăciunului ca împreună cu Ierarhul și preoții lor să împlinească această călătorie spirituală, spre Bethleem, prin post, rugăciune și fapte bune.

Toți credincioșii prezenți au avut bucurie smerită, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la această slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente