Slujbă de resfințire în Parohia gorjeană Bulbuceni

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Bulbuceni, Protoieria Târgu Cărbunești, județul Gorj, a îmbrăcat duminică, 28 august, haină de sărbătoare cu ocazia slujbei de resfințire, după cum ne informează mitropoliaolteniei.ro.

Ceremonialul liturgic și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei, IPS Părinte Mitropolit a tâlcuit pericopa evanghelică din Duminica a XI-a de după Rusalii, despre „Pilda datornicului nemilostiv”.

Biserica Parohiei gorjene Bulbiceni a fost ridicată în anul 1910 prin strădania enoriașilor și a preotului paroh. Lupta cu timpul a adus-o de foarte multe ori în pragul paraginei, fiind restaurată și reconsolidată în anul 1979. În urmă cu câțiva ani, părintele paroh Grigorie Rădoi a demarat un nou proces de restaurare, atât la interior, cât și la exterior, finalizat anul acesta cu slujba de resfințire din Duminica a XI-a de după Rusalii.

Comentarii Facebook


Știri recente