Slujba de resfințire a Bisericii din Parohia Gorunești – Viorești, Protoieria Horezu

În Duminica a XIII-a după Rusalii, astăzi, 22 august 2010, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii cu hramul ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’, din Parohia Gorunești – Viorești, Protoieria Horezu, județul Vâlcea.

Slujba resfințirii bisericii Prohiei Gorunești din comuna Slătioara a început la orele 09:00, după care s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de 20 de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, informează arhiram.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa Evanghelică de astăzi. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a acordat mai multe diplome de excelență unor personalități care și-au adus aportul material și spiritual la restaurarea și consolidarea acestui sfânt așezământ care datează din anul 1782. La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și de stat, precum și oameni de cultură, academicieni, profesori și istorici din Eparhie și din țară, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…