Slujba de resfințire a Bisericii din Parohia Gorunești – Viorești, Protoieria Horezu

În Duminica a XIII-a după Rusalii, astăzi, 22 august 2010, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii cu hramul ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’, din Parohia Gorunești – Viorești, Protoieria Horezu, județul Vâlcea.

Slujba resfințirii bisericii Prohiei Gorunești din comuna Slătioara a început la orele 09:00, după care s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de 20 de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, informează arhiram.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa Evanghelică de astăzi. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a acordat mai multe diplome de excelență unor personalități care și-au adus aportul material și spiritual la restaurarea și consolidarea acestui sfânt așezământ care datează din anul 1782. La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și de stat, precum și oameni de cultură, academicieni, profesori și istorici din Eparhie și din țară, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…