Slujba de punere a pietrei de temelie pentru biserica parohiei Rastul Nou, județul Dolj

Astăzi, 19 februarie 2009, a fost săvârșită slujba de punere a pietrei de temelie pentru biserica ce urmează a fi construită în parohia Rastul Nou, județul Dolj.

Slujba religioasă a fost oficiată de către Inaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu Popa împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și a unui număr mare de credinciosi. Noua biserică, ce va purta hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena, va deservi nevoile spirituale ale credincioșilor care au fost nevoiți să părăsească, în primăvara anului 2006, vechea vatră a satului Rast, în urma cumplitelor revărsări ale fluviului Dunărea care a distrus agoniseala de o viață a majorității populației de aici. A urmat strămutarea satului în apropierea orașului Băilești, construindu-se în locația Rastul Nou aproape 600 de case cu sprijinul autorităților centrale, organizatii neguvernamentele, diverși sponsori, printre care si Biserica, Mitropolia Olteniei construind aici un număr de 10 case.

După cum ne-a spus părintele protopop Cornel Pârvu de la protoieria Băilești, fondurile financiare necesare construirii bisericii provin până în acest moment de la Arhiepiscopia Craiovei, care a realizat proiectul si a ridicat deja Casa parohială, Ministerul Culturii și Cultelor și Consiliul Județean Dolj.

Sursa: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente