Slujbă de priveghere la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, de praznicul Schimbării la Față

Miercuri, 6 august 2009, începând cu orele 19.00, la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, se va oficia slujba Privegherii în cinstea pomenirii prealuminatului praznic al Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos.

Mântuitorul Hristos, luând trei dintre Apostolii Săi preferați: pe Petru, Iacov și Ioan, au urcat pe muntele Taborului din Galileea ca să se roage. El îi urcă pe munte, ca simbol al înălțării spirituale care, din virtute în virtute, duce la dragoste, virtute supremă care deschide calea contemplării dumnezeiești. Această înălțare era de fapt esența întregii vieți a Domnului care, fiind înveșmântat cu slăbiciunea noastră, ne-a deschis drumul către Tatăl, învățându-ne că isihia (liniștirea) este mama rugăciunii, iar rugăciunea este cea care arată către noi slava lui Dumnezeu.

Privegherea ca slujbă a Bisericii Ortodoxe este specifică numai Ortodoxiei, ea este una din cele mai frumoase alcătuiri de scară duhovnicească pe care, urcând, Dumnezeu Se coboară spre fiecare dintre noi, ea este slujba care ne umple mereu de bucuria așteptării Praznicului, a Sărbătorii.

Sursa: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente