Slujbă de pomenire și moment comemorativ la împlinirea a 20 de ani de la trecerea cele veșnice a Părintelui Nicolae Steinhardt

La Mănăstirea Rohia a avut loc, astăzi, 30 martie, slujba de pomenire a părintelui Nicolae Steinhardt, la împlinirea a 20 de ani de la trecerea sa cele veșnice. Slujba a fost oficiată în jurul orei 12:30, la mormântul Părintelui Nicolae, de către Preasfințitul Părinte Episcop Justinian al Maramureșului și Sătmarului, și Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Iustin Sigheteanul. La eveniment a participat și ministrul Culturii, Cultelor și Patrimoniului, Dl. Toader Paleologu.

Slujba a fost urmată de un moment comemorativ, desfășurat în sala de festivități a mănăstirii, sală care poartă numele monahului Nicolae Delarohia. În debutul manifestării a fost lansată cartea „Primejdia mărturisirii. Convorbiri de la Rohia”, al șaselea volum din „Integrala Steinhardt”, ce va cuprinde 22 de volume. Tot cu această ocazie a fost lansată lucrarea Profesorului George Ardeleanu – „N. Steinhardt și paradoxurile libertății” și a fost prezentat un film realizat la înmormântarea Părintelui Nicolae Steinhardt, desfășurată în ziua de 2 aprilie 1989.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente