Slujbă de pomenire pentru părintele profesor Constantin Mihoc

Părintele profesor Constantin Mihoc va fi evocat mâine, 31 iulie 2011, în Parohia ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din localitatea Cuejdi, Protopopiatul Piatra Neamț, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

Credincioșii care l-au cunoscut în timpul deselor sale vizite în parohia nemțeană, precum și rude ale părintelui vor participa la Sfânta Liturghie și la slujba de pomenire, săvârșite de către un sobor de preoți, colegi și prieteni ai regretatului profesor de teologie.

După slujbă, toți cei prezenți vor viziona una din emisiunile produse de Trinitas TV, în cadrul căreia părintele Constantin Mihoc vorbește despre familia creștină.

‘Se împlinesc doi ani de când părintele Constantin Mihoc a plecat la Domnul. Nu l-am uitat și nu o să-l uităm niciodată! Tocmai de aceea, cei care am rămas facem ceea ce se cuvine: ne rugăm pentru sufletul celui care a plecat dintre noi. Vom săvârși o slujbă de pomenire aici, la Cuejdi, unde el a fost ca un al doilea paroh, deoarece de cel puțin patru ori pe an venea și slujea alături de mine Sfânta Liturghie și le împărtășea credincioșilor din înțelepciunea și din viața sa. A fost un om deosebit, iar moartea sa a fost o mare pierdere pentru noi și pentru Biserică. A fost un rugător deosebit. Niciodată nu era mulțumit cu rugăciunea pe care o făcea și permanent căuta câte un moment pentru a vorbi cu Dumnezeu. Așa l-am cunoscut la seminarul teologic de la Mănăstirea Neamț, unde ne-am împrietenit și am rămas prieteni până a plecat dintre noi. M-am întrebat cum va fi pentru el înfățișarea înaintea Dreptului Judecător și mă gândeam la Evanghelia de la Matei, capitolul 21. Dintre toate faptele bune despre care întreabă Mântuitorul la înfricoșătoarea judecată, nu văd nici una pe care să nu o fi săvârșit părintele Costel. Le-am analizat pe toate și am văzut că era milostiv peste măsură, îi cerceta pe cei bolnavi – a plecat de la parohia din Mitocași, Suceava, pentru bolnavii de la Spitalul Christiana din București, iar când a ajuns la Berlin, îi cerceta pe cei din închisori. Îmi pare rău că a plecat dintre noi, dar, în același timp, mă bucur că am un rugător în cer aproape de tronul lui Dumnezeu’, a mărturisit părintele Florin Gheorghe Sfarghie, parohul Bisericii ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Cuejdi.

Părintele profesor Constantin Mihoc a decedat pe 4 august 2009, în urma unui accident produs în timpul lucrărilor de construcție la biserica Parohiei ‘Sfinții Arhangheli’ din Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente