Slujbă de pomenire pentru părintele Constantin Mihoc la Biserica „Buna Vestire” din comuna Șcheia de lângă județul Suceava

În localitatea Sfântul Ilie de lângă Suceava va avea loc astăzi slujba de pomenire pentru vrednicul de amintire preot Constantin Mihoc. Fostul paroh la Biserica „Sfinții Arhangheli’ din Berlin a plecat la Domnul în seara zilei de 4 august 2009, informează ‘Ziarul Lumina’.

„A fost unul dintre cei mai buni preoți ai Mitropoliei noastre Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord”, așa a început Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, să vorbească despre vrednicul de pomenire preot Constantin Mihoc, care a fost chemat de Dumnezeu la ceruri în ajunul sărbătorii Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. Părintele Constantin Mihoc a pus mult suflet pentru parohia pe care a păstorit-o din Germania, dorind mai întâi să zidească biserica în sufletele credincioșilor și apoi să demareze lucrările pentru un sfânt lăcaș din zid. „S-a jertfit tot timpul cât a stat la Berlin, timp de zece ani, neglijându-și uneori familia pentru a-i putea aduna pe credincioși. A cununat mai multe perechi de tineri, el însuși fiind naș la 15 familii. Părintele Constantin a constituit o parohie foarte vie, unită în jurul său. Datorită acestei realități a putut trece la construirea unei biserici pentru această parohie. Dumnezeu l-a chemat la Sine, fiind pentru parohia pe care a păstorit-o și pentru biserica ce se va zidi o jertfă vie. Eu, care l-am cunoscut atât de bine, l-am spovedit adeseori, l-am vizitat și am slujit împreună, știu câtă evlavie avea pentru Sfânta Liturghie, slujind în fiecare zi la o capelă pe care el însuși a amenajat-o”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, care a mai vorbit și despre rugăciunea cu care părintele Constantin Mihoc se hrănea zi de zi.

Biserica „Sfinții Arhangheli” prinde contur

„Părintele Constantin Mihoc se ruga în fiecare dimineață și seară atât acasă, cât și la biserică. Eu îl socotesc ca fiind un martir, un mucenic al parohiei pe care a păstorit-o, al Mitropoliei noastre, al familiei Mihoc. Îl pomenesc în rugăciunile mele la fiecare Sfântă Liturghie și chiar mă rog lui Dumnezeu ca, prin rugăciunile părintelui Constantin, să ne ajute în lucrarea pe care o avem de săvârșit acolo. După ce a trecut la cele veșnice, programul de rugăciune al parohiei Berlin a fost respectat întru totul, așa cum părintele îl avea programat dinainte. Nu a lipsit nici o Sfântă Liturghie după trecerea la cele veșnice a părintelui. Așa a rânduit Dumnezeu. Chiar la câteva luni după ce pr. Constantin Mihoc a plecat la Domnul, am numit acolo ca preot slujitor pe prietenul cel mai apropiat al pr. Mihoc, ierom. Clement Lodroman, care a fost transferat de la parohia din Leipzig. Cei doi erau foarte apropiați sufletește. Ierom. Clement continuă lucrarea în duhul părintelui Constantin”, a mai adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Serafim. În urmă cu câteva săptămâni a fost săpată groapa unde va fi construită Biserica ‘Sfinții Arhangheli’, iar până în toamnă se intenționează ca demisolul să fie acoperit.

Slujba de Parastas a părintelui Constantin Mihoc va avea loc astăzi la Biserica „Buna Vestire” din localitatea Sfântul Ilie, comuna Șcheia de lângă Suceava și va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim și de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Comentarii Facebook


Știri recente