Slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Papacioc la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a aflat astăzi, 27 august 2011, la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol și a oficiat, alături de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și un sobor de preoți și diaconi, pe o scenă special amenajată, Sfânta Liturghie și apoi slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul pentru Părintele Arsenie Papacioc.

La finalul slujbei Parastasului, după cum ne informează Radio TRINITAS, Patriarhul României a evocat personalitatea Duhovnicului de la Malul Mării: „Părintele Arsenie concentra înțelepciunea sfinților și a experienței personale și dădea sfaturi pe înțelesul oamenilor indiferent dacă erau teologi sau nu, dacă au studiat mai mult sau mai puțin dogmele credinței sau nu. Deci, era un om înțelept, știa mult, era foarte profund duhovnicește, dar se exprima în mod simplu. El nu vorbea ca să fie lăudat, ci vorbea ca să ajute, nu ca să impresioneze, ci ca să schimbe viețile oamenilor în bine. El vorbea nu ca să fie ridicat el în slăvi, ci ca să ridice pe cei căzuți. Aceasta este smerenia adevăratului duhovnic”.

În continuare, Preafericirea Sa și Arhiepiscopul Tomisului au mers la mormântul Părintelui Arsenie Papacioc, din curtea Mănăstirii Sfânta Maria-Techirghiol, unde au săvârșit un Trisaghion și apoi s-a citit rugăciunea de sfințire și binecuvântare a Crucii de la mormântul Părintelui Arsenie.

La slujba de pomenire de astăzi au participat numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente