Slujbă de pomenire pentru părintele arhimandrit Sofian Boghiu la Mănăstirea Antim din București

Părintele arhimandrit Sofian Boghiu, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc 8 ani, va fi comemorat mâine, 11 septembrie, la Mănăstirea Antim din Capitală. După slujba de pomenire, cei care l-au cunoscut s-au l-au avut ca duhovnic vor putea merge cu autocarul la mormântul său de la Mănăstirea Căldărușani din apropierea Bucureștiului.

Mai multe informații cu privire la programul evenimentului a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protosinghel Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim: „În jur de ora 10:00 vom termina Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, iar la ora 10:30 vom oficia Slujba Parastasului pentru părintele Sofian Boghiu. La ora 11:00 vom pleca cu cinci autocare de la Mănăstirea Antim, spre Mănăstirea Căldărușani unde este mormântul părintelui Sofian. La Mănăstirea Căldărușani după ce vom oficia Slujba Trisaghionului, va fi susținut un cuvânt spre comemorarea activității duhovnicești și culturale a părintelui Sofian. De asemenea, vom împărți 400 de pachete pentru credincioșii care vor participa”.

Supranumit „Apostolul Bucureștilor”, părintele Sofian Boghiu a îndrumat viețile a mii de credincioși. Originar din Basarabia, a intrat în monahism în 1937, la vârsta de 25 de ani. A fost unul dintre participanții cei mai cunoscuți la întâlnirile culturalo-duhovnicești ale mișcării „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim, fapt care i-a atras ani grei de închisoare în temnițele comuniste. A condus, ca stareț, Mănăstirea Antim, între anii 1950-1954 și după eliberarea din 1964 până la sfârșitul vieții.

Părintele Sofian Boghiu a trecut la cele veșnice pe 14 septembrie 2002 și a fost înmormântat, conform voinței sale, la Mănăstirea Căldărușani din județul Ilfov.

Comentarii Facebook


Știri recente