Slujbă de pomenire la Mănăstirea Sihăstria, oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Ieri, 12 septembrie 2009, a fost cea de-a șasea zi a vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Moldova. În cursul dimineții, Preafericirea Sa a oficiat o slujbă de pomenire în cimitirul Mănăstirii Sihăstria pentru părintele Cleopa Ilie, părintele Paisie Olaru și alți părinti duhovnici care au fost înmormântați aici. Alături de Patriarhul României au slujit Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Preasfințitul Părinte Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, ne informează TRINITAS TV.

Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț datează din secolul al XVII-lea, printre viețuitori numărându-se părintele Paisie Olaru, părintele Cleopa Ilie și părintele Ioanichie Bălan. De asemenea, este vatra monahală unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a intrat în monahism, în anul 1987.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…