Slujbă de pomenire la Mănăstirea Ciolanu

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a participat sâmbătă, 3 august 2011, la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mănăstirea Ciolanu. Chiriarhul a oficiat apoi, alături de un sobor de preoți și diaconi, slujba parastasului la 40 de zile pentru părintele protosinghel Evghenie Dascaliuc, cel care a ostenit în această obște monahală vreme de 66 de ani.

„Ni-l amintim ca un Avvă al Buzăului și Vrancei, așa cum a fost duhovnicul Cleopa în Moldova, Părintele Arsenie în Dobrogea și cum a fost părintele Teofil Părăian la Sâmbăta de Sus. Mănăstirea Ciolanu a avut șansa să aibă pe acest duhovnic și acest călugăr îmbunătățit și el trebuie să reprezinte un model pentru călugării de astăzi și pentru cei din viitor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

Călugăr autodidact și duhovnic de excepție, protosinghelul Evghenie Dascaliuc a călăuzit pe frații și călugării din Mănăstirea Ciolanu, dar și din alte așezăminte monahale apropiate, preoți de mir și numeroși creștini care găseau la el un sfat bun spre alinarea sufletului.

Tot în cadrul slujbei de astăzi, au fost pomeniți fericitul întru adormire patriarh Teoctist și vrednicul de amintire episcop Antim, care a păstorit Eparhia Buzăului în perioada 1944 – 1979.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…