Slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală pentru eroii din Decembrie 1989

La Catedrala Patriarhală, astăzi, 22 decembrie, au fost pomeniți eroii din Decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența membrilor Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și în prezența a zeci de credincioși.

După Slujba Parastasului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt de învățătură intitulat Pomenirea și prețuirea celor ce s-au jertfit pentru libertate în care a adus un omagiu celor care au luptat pentru libertatea poporului român.

„Astăzi facem pomenirea și prețuirea celor ce s-au jertfit pentru libertate într-un mod solemn, deosebit. Este o zi în care noi cu multă prețuire și iubire creștinească ne gândim atât la cei care s-au jertfit pentru libertate cât și la familiile lor îndurerate, care, iată de mai bine de 20 de ani de la Revoluția din 1989 păstrează în sufletele lor tristețea pierderii celor dragi”, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente