Slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală din București pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk – Rusia

În Duminica Mironosițelor, la Catedrala Patriarhală din București s-a oficiat astăzi, 18 aprilie, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka, ierarh ortodox, general în cadrul Armatei Republicii Polonia și pentru cei care au decedat lângă Smolensk în mod tragic împreună cu el. În cadrul accidentului aviatic din Rusia și-au pierdut viața 96 persoane.

Slujba a fost oficiată de părintele arhimandrit Timotei Aioanei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La sfârșitul slujbei de pomenire părintele Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, a rostit un cuvânt de compasiune: „Noi am înălțat rugăciuni pentru ca sufletul său și a celor care au sfârșit în mod tragic în accidentul aviatic, de la Smolensk, să fie așezate în lumina Învierii Mântuitorului Hristos, iar Biserica și poporul polonez să fie mângâiați în aceste zile de durere și încercare prin care ei trec. Dumnezeu să îi ierte și Veșnică să le fie pomenirea”, informează Radio TRINITAS.

Această slujbă de pomenire a fost săvârșită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care se află într-o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. Hotărârea a fost luată de Permanența Consiliului Național Bisericesc, întrunită pe 15 aprilie, în ședința de lucru, sub președinția Preafericirii Sale.

Guvernul României a decis ca astăzi, 18 aprilie, să fie decretată zi de doliu național pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk. Drapelul național va fi arborat în bernă, iar posturile naționale de Radio și Televiziune trebuie să își adapteze programul în mod corespunzător.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…