Slujbă de pomenire duminică la Catedrala Patriarhală din București pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk – Rusia

O slujbă de pomenire pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk va fi oficiată duminică, 18 aprilie, la Catedrala Patriarhală. Hotărârea a fost luată de Permanența Consiliului Național Bisericesc, întrunită ieri, 15 aprilie, în ședință de lucru, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Guvernul a decis ca duminică, 18 aprilie, să fie decretată zi de doliu național pentru victimele accidentului aviatic de la Smolensk. Drapelul național va fi arborat în bernă, duminică, iar posturile naționale de radio și televiziune trebuie să își adapteze programul în mod corespunzător.

Cuplul prezidențial polonez va fi înmormântat duminică, 18 aprilie, în cripta Catedralei Castelului Wawel din Cracovia, fosta capitală a Poloniei, informează Radio TRINITAS.

La funeralii și-au anunțat participarea lideri din lumea întreagă, între care președintele american Barack Obama și președintele rus Dmitri Medvedev.

Comentarii Facebook


Știri recente