Slujbă de pomenire a voievodului Petru I Mușat la Biserica Mirăuți, Suceava

La Biserica „Sfântul Gheorghe” din Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica Mirăuți, a avut loc ieri, 18 august, slujba de pomenire a voievodului Petru I Mușat și aniversarea a 622 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei. Sărbătoarea a început în cursul serii cu slujba de pomenire a domnitorului și a fost urmată de o ceremonie de depunere de jerbe de flori la statuia voievodului, din Piața Centrală.

Serbarea a peste 600 de ani a avut loc într-un cadru festiv și a fost organizată de Biserica Mirăuți în parteneriat cu Complexul Muzeal Bucovina și cu Centrul Cultural Bucovina. La eveniment au participat reprezentanți ai celor mai importante instituții din județ.

Biserica Mirăuți a îndeplinit rolul de Catedrală mitropolitană a Moldovei între anii 1402-1522. Ea este considerată a fi cea mai veche biserică din orașul Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…