Slujbă de pomenire a fericitului întru adormire Părinte Patriarh Teoctist la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București, astăzi 30 iulie, a fost oficiată o slujbă de pomenire a Părintelui Patriarh Teoctist, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc trei ani. Slujba Parastasului a fost oficiată, începând cu ora 11:00, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La Slujba Parastasului au participat: Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, preoți, sute de credincioși, dar și rude ale Părintelui Patriarh Teoctist.

Preasfinția Sa a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mesaj adresat cu ocazia comemorării a trei ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Patriarh Teoctist Arăpașu, intitulat „Patriarhul TEOCTIST – o candelă de înviere”.

De asemenea, după Slujba Parastasului a fost oficiat un Trisaghion la mormântul Părintelui Patriarh Teoctist aflat în incinta Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente