Slujba de pomenire a Episcopului Damaschin, la 40 de zile de la trecerea la Domnul a Preasfinției Sale

La Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia a avut loc astăzi, 2 iunie, slujba de pomenire a Preasfințitului Părinte Damaschin, fost Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Episcop Damaschin a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. La slujbă au participat în jur de 200 de credincioși.

După oficierea slujbei de parastas, a fost dezvelită o placă comemorativă marmură de pe frontispiciul clădirii Centrului Socio-Cultural al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Acest centru poartă de astăzi numele ctitorului său, vrednicul de pomenire Episcop Damaschin. În cadrul aceleiași ceremonii a fost inaugurat un Centru de consiliere și sprijin pentru familiile aflate în dificultate.

Joi, 23 aprilie 2009, Preasfințitul Părinte Episcop Damaschin a trecut la Domnul. Preasfinția Sa a condus Episcopia Sloboziei și Călărașilor între anii 2000-2009, după ce în perioada 1980-2000 a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…