Slujbă de pomenire a domnitorului Mircea cel Bătrân, la Mănăstirea Cozia

Sâmbătă, 31 ianuarie 2009, va avea loc pomenirea a 581 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui voievod Mircea cel Bătrân.

La eveniment va participa Preasfințitul Părinte Gherasim, episcopul Râmnicului, precum și reprezentanți ai autorităților locale, personalități culturale, istorici de marcă, preoți și credincioși.

Comemorarea va debuta cu slujba Ceasurilor și a Parastasului, apoi vor urma alocuțiunile invitaților și se va încheia cu un Concert de muzică psaltică susținut de corul Sf. Mănăstiri Cozia, condus de Prof. Iustin Androne.

Vorbind despre acest eveniment Părintele Arhim. Dr. Vartolomeu Androne, Exarh Eparhial și Stareț al Mănăstirii Cozia, a relatat că ‘așa cum fiecare popor creștin își cinstește cu sfințenie, respect și considerație eroii și înaintașii, la fel și obștea Mănăstirii Cozia are datoria morală și spirituală să cinstească memoria marelui domnitor Mircea cel Bătrân, ctitorul sfintei mănăstiri’.

Sursa: Episcopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…