Slujbă de Polihroniu la sosirea pe aeroportul Henri Coandă a Cinstitului Lemn al Sfintei Cruci

În Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă s-a oficiat în această seară slujba Polihroniului la sosirea Cinstitului Lemn al Sfintei Cruci din Mitropolia de Drama (Grecia) la București, la Hramul Sfântului Dimitrie cel Nou. Slujba Polihroniului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Pavlos de Drama, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar patriarhal, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La sfârșitul acestei slujbe Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest moment a transmis în numele Patriarhului României un mesaj de bun venit în București Înaltpreasfințitului Mitropolit Pavlos și și-a exprimat bucuria că un fragment din Lemnul Sfintei Cruci a fost adus la Hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Înaltpreasfințitul Pavlos, Mitropolitul de Drama și-a exprimat bucuria că aduce în România, la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou un fragment din Lemnul Sfintei Cruci și a lăudat inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii ortodoxe Române de a aduce acest Sfânt Odor al Ortodoxiei la Sărbătoarea Catedralei Patriarhale.

„Cu mută bucurie am răspuns invitației pe care ne-a adresat-o Preafericirea Sa, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și am adus aici în România unul din fragmentele Cinstitei Cruci a Mântuitorului Iisus Hristos care se află în Mitropolia noastră pentru ca să prăznuim împreună greci și români Sărbătoarea aceasta deosebită a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Considerăm că a fost de bun augur această inițiativă și acest gând al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a îmbina evlavia și cinstirea Sfintei Cruci de către credincioși deodată cu cinstirea Sfântului Dimitrie, deoarece Sfântul Cuvios Dimitrie, ca un monah, a purtat crucea vieții sale și s-a mântuit prin ea. De aceea, toți credincioșii, toți pelerinii evlavioși care vor urca Dealul Patriarhiei a se închina în fața Sfintelor Moaște ale Sfântului Dimitrie și a cinsti Sfânta Cruce poartă și ei fiecare crucea sa. Suntem siguri că pelerinajul pe care îl vor face le va dărui putere ca să-și poarte crucea personală fără poticniri”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pavlos.

Venirea pentru prima dată la București a Cinstitului Lemn al Sfintei Cruci este prilejuită de sărbătorirea pe 27 octombrie a Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente