Slujba de înmormântare a Părintelui Dumitru Popescu va fi oficiată mâine

Slujba înmormântării Părintelui Profesor Academician Dumitru Popescu va fi oficiată mâine, 13 martie, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Paraclisul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul”, Biserica „Sfânta Ecaterina” din București, informează TRINITAS TV.

La înmormântare care va începe la ora 12:00 sunt așteptați să participe reprezentanți ai Universității București, ai Academiei Române, dar și foști studenți ai Facultății de Teologie care l-au avut drept dascăl și îndrumător.

Părintele Dumitru Popescu, în vârstă de 80 de ani, a trecut la Domnul în dimineața zilei de 10 martie. S-a născut la 29 iunie 1929 la Călugăreni, aproape de orașul Giurgiu. Eminent dascăl de Teologie, membru de onoare al Academiei Române și „Doctor Honoris Causa” al mai multor universități, părintele a modelat sufletele a zeci de generații de slujitori ai Sfintelor Altare și ai învățământului teologic din țara noastră.

Trupul neînsuflețit al Părintelui va fi înhumat în cimitirul unde odihnesc cele mai de seamă personalități românești, Cimitirul „Bellu” din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente