Slujbă de hram la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, jud. Mureș

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost prăznuită în mod deosebit și la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie din județul Mureș. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată, în prezența a peste 10.000 de credincioși, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, după cum ne informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că numărul imens al pelerinilor care au participat la hramul mănăstirii este o mărturie a iubirii lor aprinse pentru Dumnezeu și pentru Preacurata Fecioara Maria, Maica Domnului, Mama Bisericii.

Printre lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Alba Iuliei care și-au serbat astăzi hramul se mai numără și Mănăstirile Râmeț, Oașa, Poșaga și Obârșii din județul Alba.

În cursul după amiezii, chiriarhul locului a participat și la prima ediție a Festivalului de cântec popular patriotic și pricesne, organizat la Oarba de Mureș. Evenimentul a avut loc la Iernut, pe platoul unde este amplasat Monumentul Eroilor, în locul unde au fost îngropați peste 11.000 de militari căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Autoritățile locale vor ca acest festival să devină o tradiție.

Comentarii Facebook


Știri recente