Slujba de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

Ieri, 6 ianuarie 2010, în ziua prăznuirii „Botezului Domnului nostru Iisus Hristos”, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei.

La Sfânta Liturghie de ieri a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit și un cuvânt de învățătură pentru credincioșii prezenți la eveniment.

După Sfinta Liturghie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu soborul Catedralei a săvârșit slujba de sfințire a Aghesmei Mari care s-a săvârșit pe o scenă special amenajată pe platoul din fața Catedralei Arhiepiscopale.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian, a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți, i-a binecuvântat stropindu-i cu Aghesmă și îndemnându-i să guste din aceasta timp de opt zile și să-și stropească locuințele și locurile de muncă.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită în Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea au participat autorități locale și de stat și sute de credincioși din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente