Slujba de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 6 ianuarie Botezul Domnului, praznic cunoscut și sub numele de Boboteaza, Epifania sau Dumnezeiasca Arătare a Preasfintei Treimi. Sărbătoarea amintește de Botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos și de recunoașterea Lui ca Mesia de către Sfântul Ioan Botezătorul.

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în prezența a sute de credincioși, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța arătării Sfintei Treimi la râul Iordan pentru toți oamenii.

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 11:30, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul și soborul Catedralei a săvârșit slujba de sfințire a Aghesmei Mari. Slujba a fost oficiată pe o scenă special amenajată la intrarea în Complexului Spiritual „Sfântul Antim Ivireanul” din fața Catedralei Arhiepiscopale.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian, a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți, i-a binecuvântat stropindu-i cu Agheasmă și îndemnându-i să guste din aceasta timp de opt zile și să-și stropească locuințele și locurile de muncă.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristinel Stroe.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat sute de credincioși din municipiu și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente