Slujbă de binecuvântare a militarilor craioveni care vor pleca în misiune în Irak

Astăzi, 17 februarie 2009, de la ora 10:00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova a avut loc ceremonialul de plecare în misiune, în teatrul de operații din Irak, a 311 militari. Misiunile militarilor craioveni, reglementate de Memorandumul de înțelegere semnat de România și Irak în ianuarie 2009, vor fi în principal acțiuni umanitare, de asistență medicală, instruire și consiliere. Militarii români, comandați de lt. col. Gabriel Toma, vor acționa în zona Tallil în cadrul operațiunii IRAQI SUNSET.

La festivitatea de astăzi au participat oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației centrale și locale, rude și prieteni ai militarilor. În cadrul ceremonialului a fost săvârșită o slujbă de binecuvântare de un sobor de preoți, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa.

În cuvântul rostit la finalul slujbei religioase, Înaltpreasfinția Sa le-a cerut militarilor ca pe timpul misiunii în Irak, să aibă permanent în față cuvintele Mântuitorului Hristos: „Fericiți făcătorii de pace că aceia vor moșteni pământul”.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…