Slujba de binecuvântare a interiorului bisericii Parohiei Dudașul Schelei, Episcopia Severinului și Strehaiei

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei a săvârșit în Sâmbăta lui Lazăr – 16 aprilie 2011 – slujba de binecuvântare a interiorului bisericii cu hramul „Sf. Mucenic Ioan Valahul”, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Credincioșii severineni au venit în număr mare la ceas de seară pentru a participa la slujba oficiată de chiriarh și pentru a primi arhierească binecuvântare.

Preasfințitul Părinte a dăruit bisericii un Sfânt Antimis cu pecetea Episcopiei Severinului și Strehaiei, fără de care nu se poate sluji Sf. Liturghie. Acest demers își are originea în purtarea de grijă a arhiereului mehedințean față de credincioșii parohiei Dudașul Schelei, din dorința de a se putea săvârși Sf. Liturghie și laudele Bisericii dreptslăvitoare, dar mai ales slujbele ce pregătesc evenimentul pascal care culminează cu Învierea lui Hristos, biruință asupra morții.

În cuvântul de învățătură adresat creștinilor prezenți, Preasfințitul Nicodim a arătat că se cuvine ca patronajul spiritual al comunității să fie lăsat în seama Sf. Ioan Valahul, un sfânt mucenic al neamului românesc, pe care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în fiecare an pe 12 mai.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș de închinare a fost pusă în anul 2006. Pastorația credincioșilor și continuarea lucrărilor bisericii aflate în construcție sunt încredințate preotului paroh Gherghinescu Vasile Cătălin.

Comentarii Facebook


Știri recente