Slujba Canonului Sf. Andrei Criteanul în Episcopia Slatinei și Romanaților

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit miercuri 29 februarie, în catedrala „Sfânta Treime” din Corabia, slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a treia parte a Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro, Preasfinția Sa a subliniat importanța credinței, rugăciunii și iertării, pe care trebuie să le sporim, mai ales în această perioadă de post: „Credința înseamnă încredere și siguranță în Dumnezeu. Având credință putem smulge răutățile și păcatele din sufletul nostru, putem depăși necazurile și greutățile din viața noastră. Evanghelia ne învață că, atunci când ne rugăm și cerem ceva de la Dumnezeu, trebuie să o facem cu credință neclintită și vom primi întocmai. Deseori nu ni se împlinește rugăciunea, pentru că ne rugăm cu îndoială. Evanghelia ne mai învață să iertăm orice avem împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl nostru cel ceresc să ne ierte greșelile noastre. Însă, de ce este necesară iertarea? Pentru că nu poate fi primită rugăciunea și cererea noastră de către Dumnezeu fără iertare. Cum să îndrăznim să cerem iertare, fără ca noi înșine să iertăm? Nu este de ajuns să postim patruzeci și șapte de zile și să zicem că am împlinit totul, că ne-am mântuit, ci ne trebuie și o credință extrem de puternică; ne trebuie și rugăciune curată și lipsită de răutate față de cei din jurul nostru; ne trebuie și iertare − să ne cerem iertare față de cei cărora le-am greșit. În felul acesta postul nostru va fi cu adevărat roditor și binecuvântat”, a spus Preasfinția Sa.

De asemenea, în prima zi a Postului Mare, luni 27 februarie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba Pavecerniței Mari la Parohia „Sfântul Nicolae – Coastă” din Slatina, apoi marți 28 februarie a slujit la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Caracal.

Comentarii Facebook


Știri recente