Slujba Canonului cel Mare la Catedrala Episcopală din Giurgiu

La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’din Giurgiu, luni, 7 martie, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Întâistătătorului Eparhiei Giurgiului.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificația duhovnicească a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, care reprezintă una dintre cele mai importante opere despre pocăință ale imnografiei creștine. Rolul și scopul Canonului celui Mare este acela de a ne descoperi păcatul și astfel de a ne conduce spre pocăință. ‘Canonul Sfântului Andrei Criteanul’, a arătat Preasfințitul Părinte Ambrozie, ‘ne descoperă păcatul nu prin definiții și înșiruiri, ci printr-o adâncă meditație asupra măreței istorii biblice, care este, cu adevărat, o istorie a păcatului, a pocăinței și a iertării’, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…