Slujbă arhierească și resfințire la biserica din Apateu

Sâmbătă, 22 septembrie, va avea loc un eveniment important în viața comunității ortodoxe din Apateu, județul Bihor, care cu acest prilej va împlini zece ani de la momentul târnosirii bisericii. Programul manifestărilor va cuprinde resfințirea lăcașului de cult, ca urmare a finalizării unor lucrări de restaurare a bisericii și a picturii ei interioare. S-a refăcut izolarea zidurilor bisericii și a turlei, efectuate prin sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte de la Budapesta și al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni de la București, urmată de Sfânta Liturghie arhierească și de o agapă frățească, informează Ziarul Lumina.

La eveniment sunt așteptați mai mulți arhierei, preoți și diaconi, precum și diverși reprezentanți ai autorităților locale. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Grupul psaltic ‘Katharsis’ al Episcopiei Caransebeșului.

Comuna Apateu este o veche așezare, datată documentar pentru prima dată în anul 1214. La început, credincioșii de aici au avut o modestă biserică de lemn. Lucrările clădirii bisericii actuale, cu hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, au început în 1799 și au durat opt ani. Pe lângă biserică a funcționat și o școală confesională, începând din anul 1840, iar după anul 1920, ea a funcționat cu mai multe întreruperi.

Comentarii Facebook


Știri recente