Slujbă arhierească și pelerinaj în parohia Mănăstirea Cașin II din jud. Bacău

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina a fost sărbătorită în mod deosebit în parohia Mănăstirea Cașin II din Protopopiatul Onești. Paraclisul acestei parohii și-a cinstit ocrotitoarea. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cu acest prilej, a fost adusă de la Catedrala arhiepiscopală din Roman racla ce adăpostește fragmente din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre. Copiii, îmbrăcați în costume naționale au întâmpinat de dimineață racla cu sfintele moaște, care au fost așezate în Paraclisul „Sfânta Ecaterina” a parohiei Mănăstirea Cașin II.

„La această sărbătoare au venit preoții de la parohiile din apropiere, alături de credincioșii lor, dar și corala preoților din Protopopiatul Onești. În parohia Mănăstirea Cașin II a fost un popas duhovnicesc cu totul aparte. A fost o zi de toamnă târzie, dar o primăvară în sufletele celor care au participat la această sărbătoare”, a relatat PS Ioachim Băcăuanul.

Parohia Mănăstirea Cașin II a marcat împlinirea a 12 ani de când a fost pusă piatra de temelie pentru Biserica cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Simeon Noul Teolog”.

Comentarii Facebook


Știri recente