Slujbă arhierească și Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului în Parohia Ciunget, județul Vâlcea

În perioada 17 – 18 octombrie 2011, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, credincioșii din Parohia Ciunget, comuna Malaia, județul Vâlcea, vor avea bucuria duhovnicească de a se închina la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, adusă cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către părintele paroh Adrian Barbu, de la Mănăstirea Surpatele, comuna Frâncești, județul Vâlcea, după cum informează site-ul arhiram.ro.

Icoana Maicii Domnului va fi așezată în aceste zile spre rugăciune și închinare în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Parohia Ciunget, ce va fi deschisă permanent pelerinilor. Sărbătoarea va fi completată și de un program liturgic, care va cuprinde Taina Sfântului Maslu, Taina Spovedaniei și Euharistiei, Vecernia cu Litie, Utrenia, Acatistul Maicii Domnului, Parastas pentru eroii, ctitorii și binefăcătorii sfintei bisericii, și va culmina cu Sfânta Liturghie săvârșită în ziua de marți, 18 octombrie.

Luni, 17 octombrie, de la orele 16:00, în biserica parohială se va săvârși slujba Vecerniei cu Litie și a Acatistului Maicii Domnului, urmată de o Procesiune solemnă cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, pe traseul: Biserică – Uzina Hidroserv – Complex Comercial – Școala Ciunget și întoarcere la biserică.

Marți, 18 octombrie, de la orele 9,30, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației locale și centrale, preoți și credincioși din parohie și din Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente