Slujbă arhierească și festivitate de premiere a câștigătorilor concursului Alege Școala! la Râmnicu Vâlcea

Pe 18 iulie 2012, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Macrina sora Sfântului Vasile cel Mare, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, cu prilejul premierii câștigătorilor concursului Alege Școala! faza pe eparhie, informează arhiram.ro. La slujbă a participat și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a acordat Părintelui Constantin Olariu, Inspector pentru cateheză parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, titlul onorific de iconom stavrofor pentru activitatea desfășurată în cadrul Centrului Eparhial.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură dedicat momentului festiv prilejuit de decernarea premiilor concursului Alege Școala! arătând că: „Programul acesta „Alege Școala!” este un program susținut de Patriarhia Română și de Organizația World Vision în colaborare cu inspectoratele școlare și fiecare eparhie prin preoții desemnați a lucrat la implementarea acestui proiect. De aceea astăzi am săvârșit Sfânta Liturghie ca și semn, ca și moment de mulțumire și recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra copiilor, asupra tinerilor și asupra celor care au coordonat acest proiect pentru că este foarte important ca tinerii să conștientizeze încă de mici, încă din familie, de existența lui Dumnezeu și de lucrarea Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos în viața familiei și în viața societății. Astfel, Sfânta Liturghie a fost un moment de mulțumire și de slavă adusă lui Dumnezeu pentru aceste daruri.”

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a oferit în dar, din partea Sa și a membrilor permanenței eparhiale, de ziua onomastică Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul un engolpion cu chipul Maicii Domnului, ca semn al prețuirii pentru bogata activitate pastoral-misionară ce o desfășoară în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Festivitate de premiere a câștigătorilor concursului Alege Școala!

În continuare, după slujbă, într-un cadru festiv, în Catedrala Arhiepiscopală a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor fazei eparhiale a Concursului Național „Alege Școala!”, organizat în cadrul Proiectului „Hristos împărtășit copiilor”.

Concursul național de creație „Alege Școala!” s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară, artistică și mass-media, acordându-se câte trei premii pentru fiecare secțiune. La faza pe eparhie au participat 27 de elevi din cele trei protoierii ale Eparhiei, câștigători ai locurilor I, II și III, pe fiecare secțiune, la faza pe protoierii. Concursul a evidențiat creativitatea, cunoașterea învățăturii ortodoxe, sensibilitate artistică, atașamentul față de Biserica noastră și originalitate în exprimare.

La finalul manifestării, au fost acordate premii elevilor câștigători, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul. Premiile oferite câștigătorilor au constat în laptopuri, calculatoare destktop și sisteme audio.

Clasamentul pe secțiuni a fost alcătuit astfel:

Secțiunea literară:

Premiul I : Rădulescu Cristina – Parohia Băbeni I

Premiul II : Goloșoiu Gabi-Nicolae – Parohia Urși

Premiul III : Lisaru Andreea Talida – Parohia Valea Bisericii

Secțiunea multimedia:

Premiul I : Ilie Virginia – Parohia Negrulești

Premiul II : Deaconu Mădălina – Parohia Sălătrucel

Premiul III : Cruceru Daliana – Parohia Mihăești I

Secțiunea artistică:

Premiul I : Cosac Adrian – Parohia Mădulari

Premiul II : Oprișor Nicolae – Parohia Cârstănești

Premiul III : Statie Elena Daniela – Parohia Troianu

Câștigătorii premiului I, de la fiecare din cele trei secțiuni, vor participa la faza națională a concursului, care va avea loc la Patriarhia Română.

La eveniment au mai participat părinții consilieri, membri ai permanenței eparhiale, preoți, credincioși, elevii concurenți, însoțiți de către părinții și pe preoții coordonatori.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…