Slujbă arhierească la Schitul Marginea din județul Suceava

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit ieri Sfânta Liturghie în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Schitului Marginea, care aparține de Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava, informează „Ziarul Lumina”. Din soborul de preoți a mai făcut parte și arhim. Damaschin Luchian de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. La slujbă au asistat numeroși credincioși, dar și obștea maicilor din această așezare.

„În Viețile Sfinților întâlnim cuvinte de învățătură care arată că postul, rugăciunea și nevoința duhovnicească sunt bune. La toate acestea, pentru a avea o plinătate, trebuie adăugată milostenia, care este deosebit de importantă. Pe icoanele de pe catapeteasma bisericilor noastre sunt reprezentați Mântuitorul Hristos, Maica Domnului și sfinții. Aproape la toate bisericile, în partea stângă vedem icoana Sfântului Nicolae pentru că a fost un om milostiv. De aceea, poporul nostru drept-credincios a înțeles ce înseamnă milostenia”, a explicat IPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a citit la final o rugăciune de dezlegare pentru toți cei prezenți.

Schitul Marginea se află în localitatea Marginea, comuna Marginea, din județul Suceava, la cinci kilometri de Mănăstirea Sucevița. Aici se poate ajunge de pe drumul național 17 A care leagă orașul Rădăuți de municipiul Câmpulung Moldovenesc. Construcția schitului a început în anul 1994, fiind ridicată o biserică din lemn care a ars într-un incendiu în anul 2001. Apoi au fost demarate lucrările la un alt lăcaș de cult din zid, fiind refăcută și vechea biserică. În urma unei decizii a Centrului eparhial Suceava, schitul de maici de la Marginea se află sub directa ascultare a arhimandritului Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Comentarii Facebook


Știri recente