Slujbă arhierească la prima ctitorie a Sfântului Nicodim

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Vodița. După Sfânta Liturghie, Corul ,,Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei a susținut un concert de colinde și cântece de stea, informează TRINITAS TV.

„Ne bucurăm mult și noi pentru că aici, la Mănăstirea Vodița, Sfântul Nicodim a pășit pe pământ românesc. Aici a îngenuncheat, a înălțat primele rugăciuni împreună cu frații care i s-au alăturat și aici a construit prima mănăstire”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim.

Așezământul monahal „Vodița” este un important monument istoric și de arhitectură din Oltenia, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din această zonă atestată documentar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…