Slujbă arhierească la Parohia Tirișneag din Episcopia Slatinei și Romanaților

Duminică, 3 iulie, PS Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Tirișneag din comuna Văleni−Olt, potrivit episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre grijile lumești, care covârșesc atât interesul omului față de propriul suflet, cât și iubirea lui față de Dumnezeu și față de aproapele: „Ce vrea să spună evanghelia de astăzi? Să nu ne intereseze deloc aceste griji? Își propune ea, oare, să încurajeze lenea? Vrea ea să incite la cerșetorie pe cel care, de fapt, ar putea munci și ar putea să-și câștige hrana și traiul său, dar preferă să primească degeaba? Este oare evanghelia de astăzi un îndemn la nemuncă, la a sta și a aștepta să ne pice din cer toate lucrurile de care avem nevoie? Nici pe departe!… Nu se poate ca ea să contrazică pe Sfântul Apostol Pavel care spune clar: „dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce” (2 Tes. 3, 10).

Ce se întâmplă, deci? Cum trebuie să înțelegem cuvintele din evanghelia de astăzi: „nu vă îngrijiți de hrană ce veți mânca, nici de băutură ce veți bea, nici de îmbrăcămintea ce veți îmbrăca, pentru că după toate acestea aleargă păgânii”? Ei bine, cheia înțelesului acestor cuvinte ne-o dă însăși concluzia pericopei evanghelice: „Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea lui, și toate celelalte vi se vor adăuga vouă!”

După-amiaza, Preasfinția Sa a vizitat Parohia Văleni I, biserica nouă a Parohiei Tufeni Vale și locul unde se va zidi noua biserică filie a Parohiei Vitănești.

Comentarii Facebook


Știri recente