Slujbă Arhierească la Parohia Recea, Protoieria Horezu

Astăzi, 7 august 2011, în Duminica a VIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Recea, Protoieria Horezu, județul Vâlcea, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul le-a vorbit celor prezenți despre înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a citit rugăciunea de dezlegare de păcate pentru toți credincioșii prezenți și a felicitat pe părintele Nicolae Ureche pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul parohiei.

La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Scurt Istoric

Biserica cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’, din Parohia Recea, comuna Vaideeni, județul Vâlcea a fost târnosită în anul 1895 de către PS Ghenadie Enăceanu, fiind ridicată cu contribuția moșnenilor din satul Izvorul Rece. Lucrările de restaurare a bisericii au început în anul 2005, cu binecuvântarea IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la inițiativa preotului paroh Nicolae Constantin Ureche, cu sprijinul enoriașilor și ajutorul financiar acordat de Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Vaideeni și Obștea sătească de moșneni Izvorul Rece. Lucrările de restaurare au constat în reconstrucția turlei centrale cu susținere pe stâlpi de beton, pictură interioară și exterioară realizată de pictorul Gheorghe Țivrea din Slătioara, învelitoare din tablă zincată, gard de împrejmuire din fier forjat, strane și catapeteasmă din lemn de tei, centrală termică, scări exterioare din marmură.

Comentarii Facebook


Știri recente