Slujbă arhierească la parohia Gheorghe Lazăr din protopopiatul Slobozia

Duminică, 1 iulie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia Gheorghe Lazăr cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia.

La slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, protopop de Slobozia și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Părintele paroh Cătălin Arpășanu a fost hirotesit sachelar pentru buna chivernisire a patrimoniului parohial și sporirea vieții spirituale din parohia încredințată.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice și a mulțumit preoților parohiei pentru implicarea în misiunea pastorală și pentru numărul mare de copii și tineri care vin frecvent la Sfânta Biserică.

La sfârșitul slujbei Întâistătătorul Eparhiei a împărțit cadouri copiilor prezenți ca semn al popasului duhovnicesc făcut în Duminica a patra după Rusalii.

Comentarii Facebook


Știri recente