Slujbă arhierească la Parohia Bucecea

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit ieri, 14 martie, Sfânta Liturghie în Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Bucecea, Protopopiatul Dorohoi, informează mmb.ro. Răspunsurile liturgice au fost date de elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț” din Dorohoi.

Au fost prezenți numeroși credincioși ce au ascultat la finalul slujbei cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, care a vorbit despre importanța celei de a patra duminici din Postul Mare, dedicată Sfântului Ioan Scărarul, dar și despre semnificațiile pericopelor evanghelice din această zi. Părintele Mitropolit a făcut referire mai întâi la dialogul dintre Mântuitorul Hristos și tatăl fiului lunatic din Evanghelia citită ieri, dar și la modelul sfințeniei Sfântului Ioan Scărarul. „Prin post și rugăciune, așezați pe învățătura Sfinților Părinți, pe jertfa de rugăciune a cuvioșilor și cea de sânge a martirilor, creștinul urcă spre cer. La capătul scării stă Mântuitorul Hristos, ținta vieții noastre, Care rostește fiecăruia cuvintele: «Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii» (Mt. 25, 34)”, a spus IPS Teofan. Părintele paroh Vasile Cojocariu a mulțumit Înaltpreasfințitului Teofan pentru prezență, după care a spus câteva cuvinte despre lucrarea pastoral-misionară din parohia Bucecea, în care s-a început zidirea unui centru social care cuprinde un paraclis, o sală de mese, sală de protocol, demisol și o cameră mortuară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…