Slujbă arhierească la Paraclisul mitropolitan din Craiova

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei a oficiat astăzi, 6 noiembrie 2011, slujba Sfintei Liturghii la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Craiova, informează TRINITAS TV.

La final, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile pericopei evanghelice din această duminică: „Cât privește viața noastră și noi suntem responsabili de trupul nostru. Ne spune Sfântul Apostol Pavel: Dacă cineva va utiliza spre patimi trupești acest templu, Dumnezeu îl va pedepsi pe acesta, pentru că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt. Deci, de la Taina Sfântului Botez noi ne numim sfinți. Nu ne putem sfinți decât numai pătrunși de Duhul Sfânt. De aceea, Sfântul Apostol Pavel ne spune că Duhul locuiește în noi și ne învață Duhul să nu îl stingeți, pentru că Duhul lucrează în noi„.

Așezată în zona centrală a Craiovei, Biserica „Sfântul Ilie” este unul dintre reperele importante ale vieții religioase și culturale ale Băniei. Ea fost ctitorită de vornicului Ilie Otetelișanu în anul 1720 și refăcută din temelii în 1893, pictura fiind realizată de Gheorghe Tăttărescu.

Comentarii Facebook


Știri recente