Slujbă arhierească la Mănăstirea Sfinții Arhangheli din Slobozia

Duminică, 1 mai 2011, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au participat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Exarhul Mănăstirilor și Schiturilor, Preacucernicul Părinte Consilier Daniel Enașcu, Preacucernicul Părinte Marian Vădana, Protopop de Fetești, delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care au adus moaștele Sfântului Grigorie Teologul, un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit întru diacon pe tânărul Florin Marian Zăvoianu, care va păstori ca preot credincioșii Parohiei Balaciu.

La momentul predicii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre puterea credinței, întărită prin harul Sfântului Duh, mulțumind apoi Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și delegației trimisă cu moaștele Sfântului Grigorie Teologul, Patriarh de Constantinopol, pentru a aduce bucurie credincioșilor eparhiei cu ocazia hramului celei mai vechi mănăstiri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente