Slujbă arhierească la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Cu prilejul praznicului Întâmpinărea Domnului, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat alături de chiriarhul locului Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, unul dintre cele mai vechi așezăminte monahale din țară, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a spus: ‘În partea de vest a țării era obișnuită această legătură permanentă între eparhiile componente și mai ales că între Caransebeș și Arad au fost întotdeauna legăturile cele mai strânse, cu atât mai mult cu cât, mult vreme, în secolele XIX și XX au fost singurele episcopii din această parte din Banat și Crișana’.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, în semn de prețuire a oferit mănăstirii o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos, o cruce de binecuvântare și mai multe cărți și reviste istorice și bisericești editate de către Episcopia Caransebeșului.

‘După 20 de ani aproape de la hirotonia întru preot, slujesc împreună Înaltpreasfințitul Timotei, cu părintele stareț Nestor Iovan, cu părintele Modest, nașul nostru de călugărie. Slujim aici pentru că ne leagă pe toți cea mai importantă și de referință mănăstire a Banatului și a Transilvaniei, atestată documentar la 1177’, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea, iararhul Caransebeșului a acordat părintelui arhimandrit Nestor Iovan, starețul mănăstirii și părintelui protosinghel Modest Lombrea, unii din cei mai vechi viețuitori ai mănăstirii, ordinul eparhial al Episcopiei Caransebeșului „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”.

Cu acest prilej, unul dintre viețuitorii Mănăstirii „Hodoș-Bodrog” a fost hirotesit arhidiacon. Mănăstirea Hodoș-Bodrog se află la 15 km distanță de orașul Arad, pe cursul inferior al Mureșului.

Comentarii Facebook


Știri recente