Slujbă arhierească la Mănăstirea Frăsinei

Prilej de bucurie duhovnicească astăzi, 18 aprilie, și pentru sutele de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul care a spus: „Ne aducem aminte prin cuvintele Sfinților Evangheliști, de femeile mironosițe care au mers dis-de-dimineață, după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos din morți, la mormânt ca să împlinească rânduiala. Am venit de cu seară în această sfântă mănăstire pentru a săvârși tunderea în monahism a cinci frați și a hirotesi un părinte duhovnic pentru a împlini rânduiala Tainei Sfintei Spovedanii”.

În biserica Mânăstirii Frăsinei se află părticele din Moaștele a 8 sfinți, printre care și ale ctitorului așezământului monahal, Sfântul Ierarh Calinic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…