Slujbă arhierească la Mănăstirea Frăsinei

Prilej de bucurie duhovnicească astăzi, 18 aprilie, și pentru sutele de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul care a spus: „Ne aducem aminte prin cuvintele Sfinților Evangheliști, de femeile mironosițe care au mers dis-de-dimineață, după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos din morți, la mormânt ca să împlinească rânduiala. Am venit de cu seară în această sfântă mănăstire pentru a săvârși tunderea în monahism a cinci frați și a hirotesi un părinte duhovnic pentru a împlini rânduiala Tainei Sfintei Spovedanii”.

În biserica Mânăstirii Frăsinei se află părticele din Moaștele a 8 sfinți, printre care și ale ctitorului așezământului monahal, Sfântul Ierarh Calinic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…